2 ביוני 2011

ערב איטלקי במהטמה בר

















מרק מיניסטרונה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ דק.
4 גזרים חתוכים לריבועים.
3 תפו"א חתוכים לריבועים.
1 דלעת חתוכה לריבועים.
1 בטטה חתוכה לריבועים.
2 עלי סלרי קצוצים.
כף פטרוזיליה קצוצה.
עלי דפנה
1 כוס פסטה פנה.
1 כוס שעועית מבושלת ( אני השתמשתי בשעועית אפויה ברוטב עגבניות מקופסת שימורים)
1/2 קופסת עגבניות מרוסקות .
כף רסק עגבניות.
פפריקה מתוקה .
1/2 כפית כמון .
כפית סוכר.
אורגנו.
מלח .
אופן ההכנה

מטגנים בצל בסיר עד להזהבה . מוסיפים גזרים, תפו"א ובטטה ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
מוסיפים 1/2 קופסא של עגבניות מבושלות, כף רסק עגבניות וכפית סוכר . מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את הסלרי והפטרוזילה ומערבבים . מתבלים במעט פפריקה מתוקה + כמון ,אורגנו ומלח .
מכסים את הסיר ומבשלים כ- 15 דקות . מוסיפים את הדלעת וממשיכים בבישול כחצי שעה עד להתרככות הירקות.
מוסיפים שעועית ופתיתים . מסירים מן האש לאחר 10 דקות.
בתיאבון.

ניוקי תפו"א

מצרכים:

6 תפוחי אדמה גדולים (לניוקי בטטה, מחליפים תפוחי אדמה אחד בבטטה בגודל בינוני)
2 כוסות אחת קמח לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח

חופן בזיליקום


אופן ההכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם מתרככים. מסננים את המים ומניחים להתקרר.

  2. מועכים את תפוחי האדמה בכף מעץ. מוסיפים את שמן הזית והמלח. כאשר נוצרה מחית ללא גושים, מוסיפים לאט את הקמח עד שנוצר בצק רך.

  3. מניחים את הבצק בצד כשעה.

  4. תולשים חתיכות קטנות מן הבצק ויוצרים מהן אצבעות באורך של כ-2 ס"מ.

  5. מבשלים את הניוקי במים רותחים. עד שהם צפים.


רטבים:

רוטב בטטה-

מצרכים:

1 בטטה מבושלת
1 פחית קרם קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר

אופן ההכנה

פשוט מועכים את הבטטה ומערבבים יחד עם שאר החומרים

רוטב הפסטו -

מצרכים:

מספר צרורות של בזיליקום, ללא הגבעולים.
הרבה שום
חופן אגוזי מלך
כשליש כוס שמן זית , תלוי במרקם.
ניתן להוסיף גם חופן שמרי בירה.

אופן ההכנה

מוסיפים הכל יחד לעירבול בבלנדר

טרטופו שוקולד-קפה ופירות יער

מתכון של השף אופיר וידבסקי


מצרכים (6 מנות):

לטרטופו:

150 מ"ל (כ-1/2 מיכל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
400 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו לפחות)
100 גרם אבקת קקאו
חופן פולי קפה קצוצים גס
לרוטב:
200 גרם פירות יער טריים או קפואים
50 גרם אבקת סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
גרידת 1/2 לימון
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום

לקצפת:
100 מ"ל (שארית המיכל) קצפת צמחית ללא סוכר

אופן ההכנה

הטרטופו:
1. מבשלים את הקצפת הצמחית בסיר עד סף רתיחה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס.
3. מוסיפים את פולי הקפה ומערבבים שוב.
4. יוצקים את הבלילה לצלחת עם שוליים ומצננים במקרר למשך 45 דקות לפחות.
5. קורצים או מגרדים בעזרת כף גושים/שבבים מהשוקולד המצונן, מגלגלים באבקת הקקאו ומקררים למשך 15-20 דקות נוספות.
להכנת התוספת (הרוטב והקצפת):
6. מערבבים בקערה את כל המרכיבים - פירות היער, אבקת הסוכר, מיץ וגרידת הלימון, עלי הנענע והבזיליקום.
7. מקציפים קלות במיקסר את שארית מיכל הקצפת הצמחית.
להרכבת המנה:
8. מניחים את שביבי/גושי הטרטופו בצלחת הגשה.
9. עורמים לצד הטרטופו את רוטב פירות היער, מוסיפים ליד את הקצפת המוקצפת ומגישים מיד.



מקורות (ערוכים):
אתר האוכל של ג'אקומו
איריס
השף אופיר וידבסקי