22 בפברואר 2011

סדנת אוכל קוצ'יני

מתכונים מסדנת אוכל קוצ'יני במהטמה בר
סדנת בישול קוצ'יני עם מיכל סטולר

אמא של מיכל היא מקוצ'ין. אבא שלה מפולין...
האוכל הקוצ'יני משתמש בתבלינים קצת שונים מהאוכל הצפון-הודי, פחות תערובות קארי.
תבלינים שמשתמשים בהם הרבה במטבח הקוצ'יני:

זרעי חרדל שחורים.
עלי קארי. הקוצ'ינים קוראים לזה ופלה. (VEPLA)
אפשר להשיג אצל להבה במסעדה איצ'קידנה.
אם יש לה היא נותנת. אבל כעיקרון לכו חפשו, כנראה שתמצאו את עצמיכן בדרום תל-אביב



קינוחפייסם

מצרכים:
כוס- פניני טפיוקה 
(גרגירי טפיוקה קונים גם בחנות מזרח מערב או בחנויות טבע.)
שש כוסות מים
2/3 פחית חלב קוקוס. (בערך כוס וחצי. אם הוא מסוג סמיך אז קצת פחות).
חצי כוס סוכר.
חצי כפית עד כפית הל
50 גר' פרוסות שקדים לא קלויים ולא מומלחים

הכנה:

  • לערבב את הטפיוקה לתוך מים רותחים ולהמשיך לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכדורי הטפיוקה מתנפחים ונעשים שקופים.. סביבות 20 דק.
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  • לכבות את האש ולחכות שיתקרר. (הקוצ'ינים אוכלים את קר אבל זה נחמד גם כשזה חמים).

אפשר להוסיף עדשים צהובים או כתומים מושרים. הם צריכים להתבשל קצת אבל לא להיות רכים מדי. את העדשים כדאי להוסיך לפני חלב הקוקוס, כשהטפיוקה כמעט שקופה. לבשל יחד עוד כמה דקות, אפשר עם מכסה ואפשר בלי.

תבשיל תפוחי אדמה \ אולטיד


מצרכים:
כמות יפה של שמן לטיגון
1 כף זרעי חרדל שחורים
עלי ופלה קצוצים (משלושה גבעולים בערך)
5 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית וקצת כורכום
1-2 פלפל ירוק קצוץ דק (לפי הטעם) 

הכנה:

  • לחמם שמן בסיר. (שכבה יפה של שמן).
  • להוסיף זרעי חרדל שחור, לכסות ולתת להם להתפוצץ (כמו פופקורן). כשקולות הפיצוץ נפסקים, לפתוח את המכסה ולהוסיף פנימה את עלי הופלה, פלפל חריף, והבצל  לטגן על אש נמוכה.
  • כשהבצל שקוף ומתחיל להשחים, להוסיף את תפוחי האדמה.
  • מוסיפות את התבליניםץ
  • מים להוסיף רק אם נדבק ונשרף. אם זה סיר עם קרקעית עבה אז לא צריך בד"כ או להוסיף ממש מעט.
בשיטה הזו אפשר להכין עוד ירקות, לוביה, פול ירוק. גם דל שזה תבשיל עדשים.
(אפשר גם שעועית רגילה אבל עם לוביה זה יותר טעים).

 למשל דל עדשים:
דל תבשיל עדשים
עדשים כתומים לא צריך להשרות רק לשטוף קצת.
ההכנה היא כמו האולטיד רק שהפעם נכין בלי פלפל חריף.
בניגוד לתפוחי האדמה, לעדשים נוסיף מים.

היחס בין העדשים למים הוא 1 ל-2 בערך. אפשר לשנות לפי דרגת הסמיכות הרצויה.

אורז צהוב וירנג'י

מצרכים:
2 כוסות אורז מלא ארוך או כל אורז לבן רגיל. – פרסי, בסמטי, לא כ"כ משנה.
 2 בצלים קצוצים
1 כפית או יותר כורכום
4 כוסות מים


הכנה:
  • מטגנות בצל עד להזהבה. מוסיפות את האורז ונותנות לו קצת להיטגן.  
  • מוסיפות כפית או יותר כורכום ומלח. 4 כוסות מים (או קצת פחות, תלוי בסוג האורז). מבשלות על אש נמוכה.  
  • לא להציק לאורז! אורז מתבשל במכסה סגור. מותר רק לבדוק אם כלו המים וזה הסימן שהאורז מוכן.
  •  
  •  
בתיאבון!

אין תגובות: