18 באוקטובר 2010

עוגת חלווה

עוגת חלווה קפואה בציפוי שוקולד -  
פורסם בחוברת קינוחים טבעוניים: "טבעונות - המהפיכה מתחילה במטבח" - לקראת תהלוכת הזדהות עם בעלי חיים במשקים

(המתכון של דוד. באי "הווג'י בר", כשעוד היה בסימטה אלמונית, 
הכירו אותו בשמו האוניברסלי "משהו טעים אחושרמוטה)








 
רכיבים:
לעוגה:
1 כוס מים
כוס וחצי סוכר
1 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
6 כפות גדושות קקאו
  כפות מרגרינה 2-6 כפות סוכר כוס ורבע חלב סויה
אופן הכנת העוגה:
להרתיח את המים עם הסוכר עד לקבלת מרקם של סירופ.
מוסיפים את הטחינה ומערבבים בכיוון אחד, עד לקבלת עיסה אחידה.
להוסיף מיץ מחצי לימון (לזירוז ההתקשות).
יוצקים לתבנית ומכניסים למקפיא ללילה.

אופן הכנת הציפוי:
להביא את החומרים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד והמסת המרגרינה, ולהנמיך את הלהבה. להמשיך לבשל עוד 5 דקות ולהוריד מהאש.
לאחר שעיסת החלווה התקשתה, מוסיפים את ציפוי השוקולד, ומכניסים שוב להקפאה.
* ניתן לגוון בכך שבמקום עוגה, מגלגלים מעיסת החלווה כדורים וטובלים אותם בציפוי השוקולד. לאחר מכן מכניסים למקפיא עד להתקשות.

אין תגובות: